Laks i sursøt saus med ris


600 g laksefilet uten skin og bein


1 løk, hakket


2 gulerøtter i skiver, kone nr. 5


Ca 2 dl ris


Sursøt saus


1 ss rød paprika


2 dl ananasjuice


3/4 ss vineddik


1 ss tomatpuré


3/4 ss maisennamel


Skjær spansk paprika/vanlig rød paprike i fine strimler. Bland alt unntatt maisennamelet i en kasserolle. Kok noen minutter på medium varme.
Rør ut stivelsen i kaldt vann og tilsett i tynn stråle. Kok opp igjen. Klar for bruk


Skjær laksen i store terninger på 2 -3 cm. Ha i løk og gulrot og laks i terninger, hel over sursøte sausen i oljepanna og sett på lokket. Stil oljepanna på 130 grader. Når det klikker skrur du ned til 90 grader. Middagen er ferdig på 15 minutter. Koking av ris klikk her.

1 kommentar: