creme brulee i oljepanna


Til 4 personer:
1 stk vaniljestang
1 ⅓ dl kremfløte
1 ⅓ dl melk
50 g sukker
3 stk eggeplomme
50 g sukker til glasur på toppen

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene. Avkjøl melkeblandingen. Pisk sammen
eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt.

Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer og ha på plastfolie på hver porsjonsform. Sett formene i oljepanna, hell i vann opp til ca 1/3 av oljepanna. Ha på lokket


Stil oljepanna på 90 grader, ca. 20-30 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den. Avkjøl litt og dryss over et tynt lag med sukker. Sett desserten under grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell.



Tips: Du kan også bruke en brenner hvis du har det.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar