Svinesteik

1 kg surret svinesteik

3 stk gulrøtter i store biter


2 stk løk i båter



Forvarm oljepanna på 230 ºC og brun steken på alle sider. Legg grønnsakene rundt steken og sett på lokket. Når det klikker, skrur du ned på 120 ºC. Nå blir ventilen stille en stund. Når det klikker igjen skrur du ned til 90 ºC. La steken stå i ca. 1 ½ time. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en strikkepinne inn der kjøttet er tykkest og se om kjøttsaften er klar. Du vil nå ha mye kraft i kjelen til å lage saus av.


Saus:



40 g hvetemel


40 g smør


3 dl h-melk


3 skiver brunost


1 ts oksebuljong



Smelt smør og ha i hvetemel. Brun smør og hvetemel til det blir nøttebrunt på medium varme. Tilsett kraften fra steiken og melken. Rør godt til det ikke er klumper i sausen. Ha i brunost og buljong. La sausen små koke på lav varme i ca 10 minutter.



Grønnsakene jeg har brukt er tomat, purre, løk og brokkoli. De har jeg lagt 10 minutter før servering på 90 grader + at jeg har skjært opp steika.



3 stk tomat i båter


1/2 brokkoli i buketer


1 stor løk i båter


1/2 purre



Tips


La steken hvile ca 15 minutter før du skjærer den i skiver. Da mister du ikke kjøttsaften i kjøttet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar