1 kg grytekjøtt med bein av lam
1 boks hermetiske kikerter
2 stk. aubergine
½ ts salt 1 ts sort pepper
2 boks hermetiske tomater
1 ss korianderfrø
½ ts spisskummenfrø
2 ts revet muskatnøtt
3 stk. rød chili finhakket
2 ss revet frisk ingefær
2 båt hvitløk
1 ts eddik
2 ss hakket persille
1 ss hakket korianderblader
Knus korianderfrø og spisskummenfrø i en morter. Tilsett salt og muskat og gni krydderblandingen godt inn i kjøttet.
Brun kjøttet gyllent i oljepanna på 230 grader. Del auberginene i terninger og stek med kjøttet i 2 minutter under omrøring. Tilsett ingefær og chili og la alt steke i 2 minutter før du har i hvitløk, eddik og tomater. Demp varmen til 90 grader og la gryta trekke i ca. 60 minutter ved kokepunktet.
Tilsett kikerter og la retten trekke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille og koriander til slutt med en liten rømme klatt
Servér med couscous eller ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar