Kylling Til påske. Sitron og gurkemaie marinert kylling

4 stk kyllingbryst

1 stk sitron

1 stor ss gurkemeie

1 beger crem fraice

1 ts basilikum

1 ts hvitløkpulver

1 gulrot

150 g sellerirot

1 pak fersk pasta

1/2 brokkoli

1 beger fløte

2 ss frisk estragon eller syltet

1 banan

Press ut saften av en sitron i en kjele og tilsett gurkemeie. Varm opp blandingen. pensle kyllingfiletene på begge sider. Ha rømme i en dyp skål, ha i kyllingen, tilsett basilikum og hvitløk. La kyllingen få marinere seg i minst 30 minutter før du steker dem.



Skjær rotgrønnsaker på kone nr.2 med Saladmastermaskinen. Forvarm en kjele eller stekepanne og stek grønnsakene i litt olje. Kok tagliatelle som det står anvist på pakka.



Skal du koke brokkoli må du ha 2 ss vann i en kjele, ha i brokkolibukettene og sett på lokket. Medium varme til det klikker, så ned på lav. La brokkolien stå i ca 6 minutter.



Steking av kyllingen: Få bort mesteparten av marinaden fra kyllingen. Forvarm oljepanna på 230 grader .


Steketid: 6 minutter på hver side. Stek bananen etter kyllingen.



Estragon saus:


kok opp fløte og estragon til det halve smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar