Afrikansk lammegryte



1 kg grytekjøtt med bein av lam



1 boks hermetiske kikerter



2 stk. aubergine



½ ts salt 1 ts sort pepper



2 boks hermetiske tomater



1 ss korianderfrø



½ ts spisskummenfrø



2 ts revet muskatnøtt



3 stk. rød chili finhakket



2 ss revet frisk ingefær



2 båt hvitløk



1 ts eddik



2 ss hakket persille



1 ss hakket korianderblader





Knus korianderfrø og spisskummenfrø i en morter. Tilsett salt og muskat og gni krydderblandingen godt inn i kjøttet.



Brun kjøttet gyllent i oljepanna på 230 grader. Del auberginene i terninger og stek med kjøttet i 2 minutter under omrøring. Tilsett ingefær og chili og la alt steke i 2 minutter før du har i hvitløk, eddik og tomater. Demp varmen til 90 grader og la gryta trekke i ca. 60 minutter ved kokepunktet.



Tilsett kikerter og la retten trekke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Dryss over persille og koriander til slutt med en liten rømme klatt



Servér med couscous eller ris.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar