Solbærsaft (kokt)

Kokt saft gir den fyldigste smaken. Velg godt modene bær til safting



1 kg solbær

1/2 dl vann

300 - 400 g sukker/ sukrin pr liter silt saft

1 ts benzoesurt natron pr. liter silt saft


Skyll solbærene og la dem renne av seg. Ha bærene oppi rista på hjertepanna og ha 1/2 dl vann 3 L kjelen. sett rista opp i kjelen og sett på lokket. Sett kjelen på det laveste på konfyren. La bærene trekke under lokk til de har skiftet farge og har saftet seg. RØR IKKE. Trekk vekk kjelen fra platen og la saften renne av i ca. 1 time. Hell saften i et sileklede. Mål opp saften. Ha den tilbake i en ren kjele. kok opp og rør i sukkeret eller sukrin. Kok saften til sukkeret/sukrin er oppløst. Skum saften. Rør ut konserveringdmiddelet i litt av saften, og bland det i resten av saften.


Fyll saften på varme, rene flasker. Sett i kork. Oppbevares mørkt og kjølig


Denne oppskriften kan brukes til de fleste typer bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar