1 løk
2 gulrøtter
3 fedd hvitløk
1 kvist laurbær
1 skive rotselleri
2 dl hvitvin
1 ss smør
Beggyn med kjelåret. Dette krydres med salt og pepper og gnis inn med hvitløk som er raspet på kone nr.1. Stek det i oljepanne til det får en fin gyllen farge.Ta låret ut av oljepanna. Skjær opp løk, gulrøtter, hvitløk, rotselleri på kone nr. 4 og så surr grønnsakene i oljepanna . Legg kjøttet på grønnsakene og hell over vin, tomat . Dekk til med lokk. Nå er 230 grader i oljepanna. Når det klikker i lokket skrur du ned til 120 grader. Så begyner det å klikke i gjen da skrur du ned til 90 grader. La kjøttet stå i ca. 1 time. Sil av væsken og kok inn til det halve, pisk inn 1 ss godt usaltet smør. Smak til sausen med salt og pepper. Grov kutt bladpersille og vend inn i grønnsakene.
Server med ruccolasalat med revet parmesan og mynte blandingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar