Grønnsak og vin trekt kjelår med mynte og ruccola

1 lår av kje

1 løk


2 gulrøtter


3 fedd hvitløk


1 kvist laurbær


1 skive rotselleri


2 dl hvitvin


1 ss smør


1 boks hermetisk tomat



Beggyn med kjelåret. Dette krydres med salt og pepper og gnis inn med hvitløk som er raspet på kone nr.1. Stek det i oljepanne til det får en fin gyllen farge.Ta låret ut av oljepanna. Skjær opp løk, gulrøtter, hvitløk, rotselleri på kone nr. 4 og så surr grønnsakene i oljepanna . Legg kjøttet på grønnsakene og hell over vin, tomat . Dekk til med lokk. Nå er 230 grader i oljepanna. Når det klikker i lokket skrur du ned til 120 grader. Så begyner det å klikke i gjen da skrur du ned til 90 grader. La kjøttet stå i ca. 1 time. Sil av væsken og kok inn til det halve, pisk inn 1 ss godt usaltet smør. Smak til sausen med salt og pepper. Grov kutt bladpersille og vend inn i grønnsakene.



Server med ruccolasalat med revet parmesan og mynte blandingen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar