Reke- og blomkålgrateng


Til 4 personer:

1 stor blomkål
50 g usaltet smør
1/2 løk, finhakket
30 g hvetemel
3 1/2 dl melk
100 g revet moden cheddar
salt og nykvernet svart pepper etter smak
500 g rensede reker eller scampi

Rens blomkålen, kast stilken, vask den. Legg bukettene i oljepanna og tilsett 6 ss vann. Sett oljepanna på 130 grader. Når det begynner å "klikke", skrur du ned til 90 grader. I mellom tiden lages sausen. Smelt smør i en kjele på middels til svak varme. Ha i løk og la den surrre til den er myk og blank, ca 5 minutter. Rør inn melet så det dannes en jevning. Og trekk så kjelen av platen. Visp inn melk og sett kjelen på platen igjen på medium varme. Gi blandigen et oppkok og la den koke, mens du rører hele tiden, til den tykner, ca 5 minutter. Trekk kjelen av platen og rør inn 50 g revet cheddar. Rør til osten har smeltet. Smak til med salt og pepper. Vend rekene/scampien inn i sausen og hell sausen over blomkålen i oljepanna. Dryss over resten av osten. La rettet trekke i oljepanna, under lokk, i ca 15 minutter. Ønsker du sprø ost kan du bruke en brulée-brenner til å gratinere osten.

Alternativ:
Du kan tilsette dill, brødsmuler, tomatskiver eller du kan bytte ut rekene/scampien med krabbekjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar