Villsvinstek med appelsin og urter



1 utbenet og surret villsvinstek


1 appelsin


1 sitron eller 1 lime


2 gulrøtter


2 løk


1/2 gul squash


1/2 grønn squash


2 hele hvitløk (ca 20 fedd)


Mandelpoteter


Friske urter rosmarin, timian, oregano.


Laurbærblad


pepper





Forvarm oljepanna på 230 grader.


Gni steken inn med saften av 1/2 appelsin og 1/2 sitron eller lime. Skjær resten av frukten i biter og stikk bitene under hyssingen på steken. Peppre steken. Brun steken i oljepanna på 230 grader. Rens og skjær løk i båter, del hvitløkfeddene i to og potetene i båter. Skjær gulrøtter og squash på kone nr. 4. Del resten av appelsinen og sitronen i biter. Legg alt rundt steiken i oljepanna. Sett på lokket. Når det begynner å klikke skrur du ned til 120 grader. Etter hvert begynner det å klikke i gjen, da skrur du ned til 90 grader. La steiken stå i ca 1 time. Klar til servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar