Koking av egg

Når du skal koke egg på Saladmaster vis, kan du bløtlegge et kjøkkenpapir godt med vann og bruke passe stor kjele. Legg papiret ned i kjelen Sett på lokket og still kjelen på medium varme. Når det klikker godt i ventilen skrur du ned på lav varme, det tar ca 4 minutter etter det har klikket. Da er det bløtkokt. Når du skal ha hardkokt egg er det ca 8 minutter etter det har klikket. Hvis du ikke vil bruke papir tar du 1 ss vann per egg.





La eggene stå i romtemperatur i minst et par timer for å unngå at de sprekker under koking. Det gjør også eggene lettere å skrelle etter koking, dette er spesielt viktig for helt ferske egg som ikke har fått den tynne membranen skilt fra selve egget.




Serverings tips: egg med havsalt og nykvernet pepper, egg med kaviar, egg med kapers, egg med hakkede oliven, egg med bitte små brødkrutonger, egg med finhakkede urter, eller egg med revet parmesanost.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar