Krabbeform med grønn salat

1 ts usaltet smør
2 ss finnhakket løk
1 gulrot, finhakket
1 selleristilk, finhakket
1 dl kyllingbuljong
en stor klype tørket estragon
1 dl kremfløte
300 g krabbekjøtt
1 ts frisk sitronsaft
en klype kajennepepper
salt og nykvernet svart pepper etter smak
30 g nyrevet parmesan

Sett på grillelementet i stekeovnen. Smelt smør på svak varme i en middels stor kjele. Ha i løk, gulrot og selleri og skru opp til middels sterk varme. Rør i ca.1 minutt. Rør inn buljong og estragon. La blandingen koke opp og la den koke til væsken er redusert til 1 ss. Ha i fløte og gi det et nytt oppkok. rør til sausen tykner i ca 2 minutter. Trekk kjelen av platen og rør inn krabbekjøtt, sitronsaft og kajennepepper. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen over i 1 liter kjelen som er lett smurt. Dryss over parmesan og sett kjelen under gillen i 2 minutter, til osten er smeltet og retten bobler og er gyllenbrun.


Server krabbeformen med en frisk grønn salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar