10 små trollpoteter pluss 2 til chips
1 neve ristede, skoldede mandler
4 stk ramsløk eller litt gressløk
Litt grønt fra stangselleri
8 skiver spekeskinke
2 ss rømme
1 dl sherryeddik
½ dl portvin
1 dl sherry
2 ss sukker
1 stk finhakket sjalottløk
Salt og pepper
1 dl mild olivenolje
Trollpotetene kokes møre i hjertepanna, avkjøles, og kuttes i skiver. Skinkeskivene legges i oljepanna mellom to lag med papir og et lett press på toppen. Sett på lokk. Stek skinken på 130 grader i ca 30 – 40 minutter eller til de er sprø.
Smelt sukker på medium varme i en kjele til det blir mørk karamell, ha i eddik, shrry, portvin og sjalottløk og kok inn til det begynner å tykne. La det avkjøles før du pisker inn olivenoljen mens den ennå er litt lun. Smak til med salt og pepper. Vinaigretten, og oljen vil da tykne.
Anrett potetsalaten på tallerkner og hell over sherryvinaigrette. Dryss over ristede mandler, gresløk og grønt. Sett skinkechipsen litt rundt omkring, ha på noen små klatter med rømme, pynt med potetchips og dryss over knust havsalt og nykvernet sort pepper til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar