Til 4 personer
2 ss rapsolje
1 stk løk
1 stk kinesisk hvitløk
1 boks hermetisk tomat
2 ss tomatpuré
4 skiver hvalkjøtt (145 g per skive)
10 stk oliven uten stein
2 stk kvaster salvie
1 stk kvast rosmarin
1 stk kvast oregano
salt og nykvernet svart pepper
Begynn med å brune hvalbiffen i oljepanna på 200 ºC med litt usaltet smør. Når biffene er brunet tar du dem ut av panna. Så tilsetter du løk og hvitløk og lar det steke forsiktig i 3-4 minutter, til løken er blank.
Hell tomatene og tomatpuréen opp i pannen, la det få et oppkok, slå ned varmen til 90 ºC, ha på lokket og la det surre i 5 minutter. Legg hvalbiffene oppi, dekk til med lokk og la det surre på svak varme i 8-10 minutter.
Bland i oliven og urtene. La det hele bli gjennomvarmt og smak eventuelt til med salt og pepper. Løft hvalbiffene ut av pannen og legg dem på et varmt fat eller på tallerkener. Øs sausen fra stekepannen over og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar