1 stk rødkål eller hvitkål
Dressing:
2 finhakkede sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
1 ts sennep
1 ss gressløk
1 ss hvitvinseddik
1/2 dl olivenolje
salt og pepper
Ta av de ytterste lagene på kålen og del den i fire. Kok kålen i ca 10 minutter på medium varme. Avkjøl i is. Del båtene i to og legg de på et fat. Lag dressingen av resten av ingrediensene. Hell den over salaten.
Rødkål brukes på samme måte som hvitkål, rå og finskåret i alle typer salat, til supper og som tilbehør til middagsretter. Den kan kokes, smørdampes, stekes, syltes, wokes, fylles og brukes til stuing. Rødkål er dekorativ og setter fin farge i råkostsalat.
Egenskaper
Rødkål er kalorifattig og inneholder en del A- og C-vitaminer, samt fiber.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar