Sjokoladekake

Til 12 kakestykker


3 stk egg


2 dl sukrin


1 ½ dl hvetemel


½ ts bakepulver


½ dl kakaopulver


2 ts vaniljesukker


3 dl kesam mager


1 stk appelsin, skallet revet



Sett kjelen på lav varme før du begynner å lage kaka.


Visp egg og sukrin til luftig eggedosis. Bland mel med bakepulver, kakaopulver og vaniljesukker. Bland det forsiktig i eggedosisen. Rør inn kesam og evt. revet skall.



Hell røren i en smurt kjele på ca 22 cm i diameter og stek kaken i ca 40 minutter oppå ovnen på lav varme. Husk å tørke av lokket noen ganger.

Kaken smaker best avkjølt, gjerne dagen etter. Dryss gjerne melis over kaken før servering.

Tips


Server sjokoladekaken med halvblandet vispet krem blandet med kesam til. Herlig kalorilett krem for kremelskere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar