2 stk gulrot
200 g kålrot
50 g sellerirot
1 l grønnsakskraft
Begynn med å skrelle kålrot og sellerirot og skrubb gulrot. Kutt grønnsakene på kverna. Ha grønnsakene oppi en kjele med lokket på, sett kjelen på middels varme og skru ned til lav når det klikker. Kok dem møre. Imens koker du opp grønnsakskraft. Kjør så grønnsakene i hurtigmikser med litt kraft. Ha den hurtigmiksede blandingen tilbake i kjelen og bland den med resten av grønnsakskraften som er igjen. Rør et par teskjeer maisenna ut i litt kaldt vann og tilsett til sausen mens du rører. La det koke i et par minutter, til sausen har tyknet. Smak til med litt salt.
Denne sausen er næringsrik og velsmakende, og er godt egnet for små barn som ikke vil spise grønnsaker.
Tips
Saus kan fryses i isbitformer og tas frem ved passende anledning.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar