Bacalao


Til 8 personer:



600gr utvanna klippfisk

1kg potet

2 store Løk

4dl olivenolje (raffinert)

100 g grønn oliven

4 fedd hvitløk
2 stk chili, fersk

2 stk frisk paprika

1 boks hermetiske knuste tomater

100 g tomatpure

Aivar

2dl Hvitvin (evt. 2dl vann)





Legg fisk, poteter, gulrot og løk lagvis i 7liters gryte.Varm olivenolje på medium i 3liters gryte. Når oljen er varm freses hvitløk og chili.Når hvitløk og chili er blitt myk, has hermetiske paprika, tomater, tomatpure, aivar, hvitvin og sukker i.La dette koke inn i ca 15 min.


Hell sausen over fisken og grønnsakene og kok opp på medium varme.


Når det klikker, skrus varmen ned til lav.


La stå i ca. 45 min.




Visste Du at:


I Portugal må damene kunne lage 365 varianter av bacalao før de kan gifte seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar