Til 8 personer:
600gr utvanna klippfisk
1kg potet
2 store Løk
4dl olivenolje (raffinert)
100 g grønn oliven
4 fedd hvitløk
2 stk chili, fersk
2 stk frisk paprika
1 boks hermetiske knuste tomater
100 g tomatpure
Aivar
2dl Hvitvin (evt. 2dl vann)
Legg fisk, poteter, gulrot og løk lagvis i 7liters gryte.Varm olivenolje på medium i 3liters gryte. Når oljen er varm freses hvitløk og chili.Når hvitløk og chili er blitt myk, has hermetiske paprika, tomater, tomatpure, aivar, hvitvin og sukker i.La dette koke inn i ca 15 min.
Hell sausen over fisken og grønnsakene og kok opp på medium varme.
Når det klikker, skrus varmen ned til lav.
La stå i ca. 45 min.
Visste Du at:
I Portugal må damene kunne lage 365 varianter av bacalao før de kan gifte seg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar