Tacopai

Til 4 personer

Bunn

3 dl soyaprotein
100 g smør
1 eggehvite
½ ts salt

Bland mel og salt i en bolle. Tilsett kaldt smør i biter og eggehviten, og kna deigen jevn. La den stå kaldt ca 30 minutter.
Fordel deigen, også oppover kantene, i en middels stor kjele. Prikk med gaffel. Forstek ved 175 ºC i ovnen i ca 15 – 20 minutter.

Fyll

200 g kjøttdeig (eller annet kjøtt)
½ løk (om karbo-budsjettet tillater det)
tacokrydder uten sukker
hvitløk
1 tomat
en neve oliven (helst grønne)
en neve jalapenos
en neve ruccola eller spinat
3 egg
1 dl fløte (evt. créme fraiche)
1ss fersk persille
300 g ost

Stek kjøttdeigen (og løk) og bland inn krydder. Legg fyllet på paibunnen. Legg biter av ruccola/spinat, jalapenos, oliven og tomat oppå. Bland eggene med fløten og persillen, og hell det over fyllet i paibunnen. Strø over med ost. Stek videre i ovnen i 20-30 minutter. Bunnen blir skikkelig crispy og god! Bon Appetit!

Server med frisk salat og rømme, og evt. tacosaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar