Pasta med grønnsakerTil 2 personer


200 g tagliatelle

2 stk egg

1 ½ dl fløte

50 g revet parmesan

100 g bacon

1 fedd hvitløk

1 stk tomat

1 stk rødløk

kvernet litt svart pepperSett på en kjele med rikelig vann og salt, og ha i pastaen når det koker. Strimle baconet og fres det lett gyllent sammen med finhakket hvitløk i oljepanna, eller i en kjele på middels varme. Sett det til sides.


Pisk sammen egg, fløte og ost med en gaffel. Kvern i litt pepper og litt salt (Obs! Baconet kan være salt nok!). Hell bacon og hvitløk oppi og bland godt. Gjør klart garnityret; finhakk litt rødløk eller sjalottløk og del tomaten i terninger.


La pastaen renne av og ha den tilbake i oljepanna eller kjelen sammen med bacon og eggeblandingen. La alt trekke på svak varme et par minutter. Rør samtidig med en skje til det er gjennomvarmt og eggene begynner å stivne litt. Fordel pastaen i to dype tallerkener og strø over løk og tomat. Dryss over litt frisk persille.

Tips
Pepperkvern på bordet og litt brød hører med.

2 kommentarer:

 1. Sikker godt, men ikke kall det Pasta Carbonara!

  Dette blir uten tvil en smakfull pastarett, men den har ingenting med italienernes pasta carbonara å gjøre...

  Der skal det hverken være hvitløk, sjalottløk eller rød løk og tomat og persille er helt utelukket. Den "ekte" carbonaraen skal også være uten fløte, selv om nå mange bruker det i Nord-Italia.

  Forøvrig takk for en fin blogg!

  Ciao fra Hanne i Roma (siste 35 årene)

  SvarSlett
 2. Hei Hanne!

  Jeg vil takke deg for at du sier i fra. Nå har jeg retet navnet på retten. Jeg vil gjerne ha den ekte oppskriften på pasta carbonara. Hvis du vil sende den, er jeg takknemlig. Kjempe hyggelig at du synes bloggen er fin

  Mvh
  Erling Theodorsen

  SvarSlett