Tynnribberullade krydret med anis, nelik og allehånde

800 g tynnribbe uten ben
4 korn allehånde
3 nellikspiker
1 stjerneanis
1 ts koriandrefrø
1 knivsodd cayenne
1/2 ts fennikelfrø
1 ts knust havsalt

Alle krydderne varmes i en stekepanne på medium varme til de begynner å ryke. Knus dem fint i en morter og bland med salt. Dryss krydderne på hele baksiden av tynnribben, rull stramt sammen og surr med hyssing. La ribben ligge i kjøleskapet i ett døgn slik at smakene får satt seg godt i kjøttet. Forvarm oljepanna på 230 grader. Legg tynnribberuladen i og sett på lokk. Når det begynner å klikke skrur du ned til 120 grader. Når det begynner å klikke i gjen skru du ned til 90 grader. La rulladen stå i ca 1 time. Ta ut rulladen og ta vare på sjyen. Vask oljepanna og sett den på 230 grader. Stek ribbe svoren sprø trilende rundt.
Klar til servering.

Jeg har servert tynnribberuladen med stekt blomkål, dadler og svisker tilsmakt med ribbesjy som har smak av krydder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar