Pepperbiff toppet med sprøstekt taffel potet og oregano

soppsausen:

4 stk store sjampingjong
2 fedd hvitløk
1 ts smøt
2,5 dl fløte
1 dl okse kraft( anbefaler Jakops utvalgte)Begynn med å lage sausen. Sett kjelen på medium varme, kutt soppen i litt grovebiter, rens hvitløk feddene og hakk de i skiver. Ha i smør og sopp, fres soppen slik at den for en fin brun farge. Tilsett hvitløken, fres den i noen sekunder, tilsett fløte og kraft. Kok sausen inn slik at den tykner på svak varme, smak til med salt og nykvernet pepper.


Når sausen koker inn, kan du rense og kutte rødløk, paprika og sopp. Legg dem i en skål. Nå lager du taffel potet og fløtegratinerte poteter


La biffene ligge i romtemperatur ca 30 minutter før steking. Krydre med pepper like før de legges i pannen. Når du er ferdig å steke biffen skal biffene hvile, da steker du grønnsakene i samme panna med litt smør. Smak til med salt og pepper


Stekegrader:

"Rå" stekt biff: Stek biffen 1-2 minutter på hver side - avhengig av tykkelse. 230 grader.

Medium stekt biff: Stek biffen ca 3 minutter på hver side på 230 grader

Godt stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme 230 grader, så ca 4 minutter på hver side over svak varme 130 grader. Snu biffen ofte.

Tips:
Beregn 150-180 g kjøtt pr. person. Skal du steke biff til mange er det et poeng at biffene er tilnærmet like tykke. Biff kan ikke bankes mør. Det eneste du oppnår er å knuse celleveggene og kjøttsaft vil sive ut. Mørbiff er allerede mør, og blir derfor saftig og velsmakende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar