1 vaniljestang
1 dl kremfløte
2 dl melk
1 rosmarinkvist
70 g sukker
2 -3 eggeplommer
(50 g)3 ss maisennamel
1 dl lakka multelikør
½ dl kremfløte
100 g multer
Del vaniljestangen i 2 på langs, skrap ut vaniljekornene og bland med fløte, melk og 1 rosmarinkvist i en kjele. Kok opp på medium varme, slå ned varmen på de laveste, legg på lokk og la det trekke i 15 min. pisk eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle i 2 min. slå den varme fløtemelken over eggeblandingen. Visp godt sammen og slå alt tilbake i kasserollen. Kok opp under omrøring på medium varme i 2 – 3 min til en tykk krem. Bland i lakka. Sil kremen, avkjøl i en bolle og pisk den kald. Stivpisk fløte og vend den inn i den kalde kremen. Vend inn halvparten av multene i siste øyeblikk. Nå klar til å nytes. Vi må vente litt til før multene er modne, men
når en venter på noe godt, så venter man ikke forgjeves!
Hvad er "lakka" multelikør?
SvarSlett