Tortillalasagne

Deilige lag med tortilla, bønnestuing, krydret karbonadedeig, salsa og smeltet ost. Denne retten, som er inspirert av Mexico, vil helt sikkert falle i smak.


Til 4-6 personer:


450 g karbonadedeig

225 g ferdiglaget salsa

1 ts malt spisskummen

2 bx brune bønner

4 store hvetetortillaer

225 g revet jarlsberg

rømme og hakket vårløk som tilbehør


Brun karbonadedeigen i en stekepanne, eller en kjele på medium varme. Rør inn salsaen og spisskumm. La bønnene renne av i en sil og knus dem med gaffel i en bolle eller lignende.


Legg to tortillalefser i 11 tommeren og smør på halvparten av de knuste bønnene. Legg på det halve av kjøttblandingen og dryss over ca 50 g ost. Neste tortillalesfe lønner det seg å smøre med knuste bønner før du legger den oppå osten. Gjenta prosessen.

Sett på lokket og sett kjelen på medium varme. Når det klikker skrur du ned på lav varme. La kjelen stå i 20-25 minutter. Hvis du bruker oljepanna, setter du den på 130 grader til det klikker så ned på 90 grader. Ferdig på 20-25 minutter.

Server med vårløk og rømme.


Variasjoner:

Du kan bytte ut spisskumm med tacokrydder. Vegetarisk - bytt ut karbonadedeigen med 450 g kokt hvit ris. Du kan også bytte ut hakket vårløk med koriander som tilbehør.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar