Oljen til Salumeria


1.Økologisk:At oljen er økologisk betyr at det ikke finnes tilsetningsstoffer. Vi mener at mange tilsetningsstoffer er uheldig.

2. Val Paradiso:Produsenten er meget opptatt av kvalitet. Det er mange som kommer til Italia/Sicilia for å lære olivenoljeprouksjon. Når oliven er plukket starter en gradvis forringelesesprosess. For å bevare næringsstoffer er det viktig at oljen produseres raskt. Vår olje blir presset innen 24 timer. Når man kjøper olje er dette et viktig punkt å få avklart.

3. Jomfruolje. Dette er en jomfruolje. Man kan også si extra virgin olje. Dette er oljen man får etter første pressing. Den er heller ikke varmebehandlet. Dette betyr at man bevarer oljens næringsstoffer. Det finnes teorier som hevder at ved bruk av olivenolje tar kroppen lettere opp næringsstoffene i andre grønnsaker. Ved bruk av en god olje.

4. Oksydering Etter at oljen er presset og tappet på kanner/flasker, vil oljens oksyderingsprosess starte. (Kunne hindret dette med vakumbokser, men det blir selvsagt for dyrt). Det er nå vi blir opptatt av holdbarhet. Våre produsenter påstår at enhver olivenolje ikke vil holde god kvalitet i mer enn 12 mnd. Dette er også avgjørende å avklare ved kjøp av olje. En olje med lengre holdbarhetsdato enn 12 mnd ville jeg vært forsiktig med.

5. Harsk
Oksydering av olje oppstår ved kontakt med luft eller lyspåvirkning. Se derfor alltid etter mørk embalasje. Lyse flasker bør unngås. (Et hint her er jo å tenke på hva som skjer med kroppens egne celler, og hvorfor det er så viktig med antioksydanter, men det kan vi ta en annen gang.)Oksydering medfører at olje gradvis går ut på dato, eller at den blir harsk. Og de fleste vet vel hva harsk olje gjør i kroppen, håper jeg.

6. Trygg mat. Som man ser er det store forskjeller på olivenolje. Litt å tenke på. Det er derfor vårt slagord er "Vær varsom med deg selv" Ha en fin lørdagskveld


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar