Rabarbrakake med vaniljeis og rabarbra kompott



















700 g rabarbra + litt melis

125 g smør

125 g sukker

1 knivspiss salt

2 1/2 ts vaniljesukker

3 egg

200 g hvetemel

2 ts bakepulver

3 ss kremfløte

perlesukker


Sett ovnen på 175 grader. Vask og skrell rabarbraen og skjær stilkene i biter på 1-2 cm. Dryss litt melis på dem og la dem trekke mens du lager kakerøren. Rør sukker, salt, vaniljesukker og smør lett og luftig, gjerne i miksmaster. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg. Visp til det skummer. Bland mel og bakepulver og rør det i vekselvis med fløte. Vend rabarbraen ned i røren og bland godt. Ha røren i en smurt kjele, ca 26 cm i diameter, og dryss litt perlesukker på toppen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 45-50 min, prøv med en kakenål om den er stekt. Dekk den til med bakepapir om den blir mørk oppå.


Server kaken med is og rabarbra kompott.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar