Savoybakt laks


600 g laks
1 egg
1 pote frisk basilikum
1 pote frisk gressløk
1 liten rød paprika
1 stk savoy kål eller isbergsalat
salt og pepper

Laksefarsen:
Ha 450 g laks i en foodprosesor med en 1/2 pote basilikum og 1/2 pote gressløk og et egg, kjør alt til en fin farse. NB ikke kjør farsen for lenge i foodprosesoren den kan skille seg. Smak til med salt og pepper. Nå er farsen klar til montering.

Fyll:
Finkutt resten av gressløken og kutt paprikaen i små terninger. Grovkutt resten av basilikumen. Resten av laksen skjærer du i tynne skiver.

Ta ut fine blader av savoykål eller isbergsalat. Ha i 1 dl vann i en kjele. legg i kålbladene og sett på lokket. sett platen på medium varme. Når det klikker i lokket skrur du av platen og ta av lokket.
Kle en 1 liter kjele med kålblader.
 Ha i halvparten av laksefarsen.
Ha i renset basilikumen, hakket gressløk og paprika. Halvparten.
Legg i lakse skivene og ha på litt salt og pepper.
 Nå legger du resten av  basilikumen, hakket gressløk og
 paprika oppå laksen.
Ha resten av laksefarsen i kjelen.
Brett bladene mot midten av kjelen. Slik som du ser på bilde. Sett på lokket. Sett platen på medium varme. Når det klikker skrur du ned til lav varme. La den stå i 25 til 30 minutter.
Nå er det bare å velve savoy laksen ut av kjelen. Skjær fine kake stykker og server den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar