Sjokolade cupcakes toppet med kokosskumm med bitter sjokoladeglasur

240 gr sjokolade 70 %

250 gr usaltet smør
4 egg
200 gr sukker
120 gr hvetemel

Forvarm oljepanna til 130 grader.


Finnhakk sjokolade. Smelt deretter smøret og sjokoladen i bolle over et vannbad. Dette gjør at sjokoladen ikke koker eller brenner seg. Sett det til side slik at den blir lunken. Pisk deretter sukker og egg til eggedosis. Tilsett mel og  rør det sammen. Hell så i den lunkne sjokoladen og rør alt godt sammen slik at du får en jevn rør.
Fyll mini muffinsformene bare opp ca 2/3. Legg dem i oljepanna og sett på lokket. La dem stå i 15 – 20 minutter. Husk å sjekk dem en gang i blant. Det spørs hvor mye du har i oljepanna. Avkjøl på rist.

Kokosskum:
2 dl vann
2 dl kokosmasse
500 gram sukker
7 plater gelatin
2 ts vaniljeessens

Kok sukker og vannet med kokosmasse på medium varme til sukkeret er gjennomsiktig. La laken stå i 30 minutter for å trekke smak. Det er lurt å røre en gang i blant. Sil av kokosmassen. Varm opp sukkerlaken til kokepunktet. Gelatinplatene legges i kaldt vann til de blir myke. Når de er klare heller du det kalde vannet av og press vannet ut av gelatinen med hendene. Ha gelatinen i sukerlaken og rør godt om slik at gelatinen løses opp. Ha sukkerlaken i en miksebolle. Pisk den luftig. Vaniljeessensen tilsetter du når kremen begynte å bli kaldere. Når kremen er hvit og luftig er kokosskumet ferdi og klar til å sprøytes på cupcakene.


 
Sjokoladeglassur:
200 g mørk sjokolade 70 %
1 boks kremfløte
50 g sukker

Finnhakk sjokolade og smelt den i vannbad. Kok opp sukker og fløte på medium varme. Hell fløten i en tynn stråle ned i sjokoladen mens du rører i små sirkler med en slikkepott. Ikke bruk visp får da får du luftbobler i glasuren. Når alt er smeltet er det bare å begynne å dype cupcakene i sjokoladeglassuren.

1 kommentar: