Hvitløksbrød






2 dl lunkent vann
1 dl seterrømme
1 ts salt
1 pk gjær

500 g hvetemel

3 fedd hvitløk, finn hakket



Bland vann, salt og seterrømme i en bolle. Løs deretter opp gjæren i blandingen. Tilsett mel, hvitløk og arbeid deigen godt i maskin eller elt den for hånd i 10 min. Deigen skal være elastisk, passe løs og gi motstand. Sett deigen til forheving på et lunt sted, hvor den skal heve seg til dobbel størrelse. Deigen bør ikke knas etter forheving. Ha mye mel på bordet og hendene, og klem deigen til en pølse. Ønsker du porsjonsbrød, deler du deigen i flere små emner. Trill en stor eller små runde boller. Jeg prøvde bakebretta til saladmaster som fungerte meget bra. Sett ovnen på 160 grader og stek dem i ca 40 minutter. La brødene bli kalde før du skjærer i dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar