Lammeskank med grønnsaker, potetstappe




4 stk lammeskanker




salt og pepper




1 ss provencekrydder




1/2 løk




4 stk gulrøtter




200 sellerirot




3 stk hvitløkbåter




Forvarm oljepanna på 230 grader.Vask, skrell og skrubb grønnsakene. Kutt de på kone nr 3.Gni skankene godt inn med krydder. Og stek dem i oljepanna på 230 grader. Stek skankene pent brune rundt det hele. Ta ut skankene og skru ned tempraturen til 90 grader, ha i grønnsakene og legg skanken oppå grønnsakene i gjen. Sett på lokket. La skanken få kose seg i ca 2 timer. Kjøttet er ferdig når det løsner fra benene. Server lammeskankene hele med grønnsaker og sjy fra kjøttet.




Tips:




potetmos av mandelpotet er kjempe godt til skanken.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar