Kyllinglår med pommes frites

4 stk kyllinglår
4 stk store poteter
2 ss rapsolje
1 ts paprika pulver
salt og pepper


Pommes frites:



Begynn med å skrelle potetene og skjær dem på Saladmaster maskinen på kone nr. 5. Skyll potetene i vann slik at du får ut stivelsen i potetene. Forvarm oljepanna på 230 grader. Ha i olje og ha de skylte potetene i oljepanna. Stek dem med lokket på skrå til de blir møre og sprøe. Krydre med paprikapulver. Ta pommes fritesen opp av oljepanna og legg dem i en passende kjele med lokk på, slik at de holder seg varme.



Steking av kyllinglår:



Så steker du kyllinglårene på 230 grader med lokket på skrå ca 8 minutter på hver side. Ta kyllinglårene ut av oljepanna, og fres opp pommes fritesen i 2-3 minutter slik at den blir sprø. Server med sprø salat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar