Fiskeboller i karri med råkostsalat

1 boks fiskeboller i kraft
100 g bacon

Saus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl kraft
1 dl h-melk
2 ts karri
1/2 terning grønnsakbuljong
1 ss sitronsaft


Varm fiskebollene i kraften fra boksen i en kjele medium varme. Smelt smøret, rør inn melet og spe med kraft og melk til en glatt saus i oljepanna. Smak sausen til med karri og sitronsaft.
Server til:
Kokte poteter, råkostsalat og stekt bacon


Råkostsalat:
4 stk gulerot
1 stk eple
1 sitron

Vask og skrub grønsakene. Ta frem Saladmaster maskinen og skjær gulerot og eple på kone nr.1. Del sitronen i 4 båter og pres saften over smak til med sukker eller sukrin.

Hjemelaget fiskeboller:


500 g hysefilet uten skin og bein
2 ts salt
1 egg
3 dl h-melk

Fisken må være helt kald før du maler den. Ta den derfor rett fra kjøleskapet. Skjær den i strimler og mal den, helst på gammeldags kvern, sammen med saltet. Vil du ha grov farse er det nok å male én gang. Fin farse maler du to ganger. Bruker du food-processor blir ikke farsen riktig så seig som med kvern, men resultatet blir likevel godt.

Rør deigen med treskje til den blir seig. Rør inn pepper og egg og spe med væsken litt om gangen. Det er viktig å røre kraftig under speingen, slik at all væske røres godt inn før mer væske helles i, ellers skiller farsen seg. Den ferdige farsen skal være glatt og seig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar