Calzone i oljepanna

Til 10 calzone
1 pk. gjær
5 dl. lunkent vann
1 ts. salt
1/4 ss sukker
1 1/2 ss olje
Hvetemel til passe deig

Deigen skal ikke forheves, men trilles til boller på bordet med en gang. Deretter dekker du med et fuktig kjøkkenhåndkle og lar de heve godt, ca. en time.
Kjøttsaus pizzaiola

400 g kjøttdeig av svin eller kylling

2 stk sjalottløk, hakket

2 fedd hvitløk

½ rød chili

1 boks hakkede tomater

2 ss tomatpuré

1 ss tørket oregano

Smak til med lit salt


Brun kjøttdeigen i oljepanna på 230 grader med lokket på skrå. Tilsett løk, hvitløk,

chili,tomat, tomatpuré og oregano. Stek alt i ca 10 minutter og slå av panna og sett på lokket.

Slik går du frem

Lag gjærdeigen så kjøttsausen og del deigen i 10 og kjevle ut rundinger, ca 15 cm i diameter. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig og dryss over ost. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett. Forvarm oljepanna på 230 grader og smør panna med olje. Nå kan du steke 3 calzone om gangen. 8 minutter på hver side, husk å snu den engang i blant slik at de ikke brenner seg. De siste minuttene har du på ost på calzonene og gratinerer dem med en brulé brenner. Klar til servering


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar