Reke- og kamskjellwok

Til 4 personer


200 g ferdigpillede reker
12 store kamskjell
400 g grønnsaker (sukkererter, babymais, squash, rød paprika)
1 ss peanøttolje
2 fedd hvitløk
1 ss rød curry pasta eller 1 ts Tom Yum
½ stilk sitrongress
1 boks kokosmelk
saften fra 1 lime
1 liten bunt bladpersille


Varm woken på medium varme, ha i solsikkeolje og stek kamskjellene på sterk varme slik at de blir brune på begge sider. Ta kamskjellene ut av woken. Fres deretter grønnsakene i 3 minutter. Ta så disse ut av woken. Tilsett 1 ss peanøttolje, 2 fedd finhakket hvitløk, rød curry pasta eller Tom Yum, finhakket sitrongress og fres dette i 1-2 min. Tilsett kokosmelken, grønnsakene, kamskjellene og rekene. Gi et raskt oppkok. (rekene må ikke kokes – da blir de seige) og tilsett limesaften og hakket bladpersille.


Retten kan serveres med eggenudler, jasminris eller kokte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar