3 ss smør
140 g elg ( per. person)
Stek elgen i smør i oljepanna på 230 grader så den får god brunfarge på alle sider. Ha på
salt, pepper. Stekes videre i ca 10 minutter. Slå av oljepanna og la den hvile i ca 20 minutter i oljepanna.
Smørdampet spisskål:
1 liten spisskål
100 g smør
Kutt spisskalen i 8 deler og skyll den i kaldt rennende vann. Kok den i 5-6 minutter uten vann ha i smør og vend om. Smak til med salt og pepper.
Parmaskinke:
400 g skrelte mandelpoteter
1 dl olivenolje
8 store skiver parmaskinke
1 fedd hvitløk, knust
1 ss finhakket gressløk
Kutt de skrelte potetene i små terninger på en1/2 cm. Varm opp oljen og surr potetene og hvitløk på høy varme til potetene blir møre og nesten most. Ha i gressløk, salt og pepper. Legg parmaskinke i porsjonsformer og fyll på med potetmassen.
Hasselnøtt- og tyttebærsjy:
4 dl rødvinsaus
50 g frosne tyttebær ( tint på et klede)
50 g hasselnøtter, lett ristet i en stekepanne
Kok opp rødvinsausen, ha i hasselnøtter og tyttebær og la dette trekke i 10 minutter. Kok opp og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar