Potetskive med ertekrem og aioli med kapers, bakt chili

Bakt små potet:
1 kg små potet
1 sitron
4 fedd hvitløk
2 ss rapsloje

Vask og skrubb potetene godt og legg dem i oljepanna. Bruk en gaffel å stikk i potetene. Ha på olje og knus hvitløk feddene og ha dem oppi poteten. Skjær sitronen i båter og press sitron saft over potetene. Blad godt. Legg på lokket. Sett oljepanna på 230 grader. La potetene bake seg i ca. 20 minutter eller til de er møre. Ta dem ut av panna og la dem kjøle seg.

Aïoli (hvitløks majones)

1stk egg

1 ts fransk sennep
1 ts sherry-eddik
1 stk hvitløkbåt
2 dl nøytral olje (rapsolje)
1 ts salt
sitronsaft, presset


Rens og grovhakk hvitløk. Lag aïoli ved å kjøre alle ingrediensene unntatt oljen raskt sammen i en foodprocessor. Hell i oljen i en tynn stråle. Visp kraftig til massen er gyllen og kremaktig, men ikke lenger enn til alt er godt blandet. Smak til med salt og sitronsaft


Ertepuré:
250 g frosne grønne erter

4 ss godt smør
Salt og pepper
Litt sukker


Bruk en pose grønne frosne erter. Ha dem i en kjele. Sett på lokk og sett den på medium varme til ertene er varme. Tilsett 4 ss godt smør. Kjør i foodprocessor, hurtigmikser eller blender til pure’en får riktig glatt konsistens. Smak til med salt, pepper og sukker.


Bakt chili:
1 bret rød chili

Legg chiliene i en kjele sett på lokk og sett kjelen på medium varme. La chiliene bake i ca 15 minutter. Snu den etter 7 minutter.

Skjær fine skiver av bakte poteten. Legg på ertepuré, aioli, bakt chili og kapers med stilk. Server med parmesanost og risted pinjekjerner og pistarsnøtter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar