Smalahove


Beregn 1/2 smalahove pr. personSmalahove bør vannes ut i minimum 4 timer eller over natten.

Legg smalahove på pinner slik som pinnekjøtt og sett på lokket. Stil kjelen på medium varme. Når det begyner å klikke skrur du ned til lav varme. Smalahove skal stå i 3 - 4 timer.

Det finnes både flådd og uflådd smalahove tilgjengelig i butikken. Flådd hove er for "nybegynnere", mens uflådde hover er for de mest garvede smalahove-etarane.

Smalahove serveres normalt med nykokte poteter, kraft fra trekkingen og kålrotstappe. Men det kan også serveres med grønne erter og baconfett. Den tradisjonelle vossakorven har også en naturlig plass i smalahovemåltidet.


Slik spiser man smalahove:


Det vanlige er å starte ved øret. Her er det mye fett, og da gjelder det å få det i seg mens det er varmt. Det samme gjelder øyet.

Man starter ved fremre del av hodet og snitter seg bakover mellom tennene i over- og underkjeven. Så bryter en kjeven ut, og da kommer en lett til og kan få tak i øyet. Øyet snittes varsomt opp og man skraper ut eplet. Det som da er igjen; øyemuskelen, regner mange som det beste på hele sauen. Men det må spises mens det er varmt. En annen delikatesse for mange er tungen.

Så spiser man seg nedover hodet og i området rundt kjeven finner man det kjøttet som er minst fett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar