Grønnsakskraft


4 ss olivenolje
4 grovkuttede sjalottløk
4 fedd hvitløk med skall
½ liten grovkuttet purreløk
1 vasket og grovkuttet gulrot
1 grovkuttet fennikel
½ skrelt og grovkuttet sellerirot
2 grovkuttet tomater
1 kvast timian
1 kvast estragon
½ ts pepperkorn




All løk varmes godt med olje på medium varme før man tilsetter resten av ingrediensene (løk og grønnsaker må ikke brunes). Dekkes med vann og kokes opp. La grønnsakene få trekke i ca 30 min. la grønnsakene få ligge i kraften mens den blir avkjølt. Sil av. Det er veldig viktig at grønnsakene ikke får koke lenger. Da blir grønnsakene overkokt og kraften mister sin friskhet. Man kan i tillegg bruke andre smaker som urter, limeblader, ingefær og chili i stedet for pepperkorn og sitrongress. Dette er base som er god til kalde og varme vegetarsupper, gryter og risottoer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar