Wienerkarbonader:

Til 4 personer

Farse:



130 g loff
1,5 dl melk
1 egg
500 g kalvekjøttdeig
1,5 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts muskat
1 ts merian(kan sløyfes)

Ta bort skorpen på loffen og skjær den i tynne skiver. Pisk sammen melk og egg, og hel dette over loffen. Når loffen er gjennombløtet, mos det hele med en visp. Bland kjøttet med salt og krydder. Rør til deigen er seig og klebrig. Rør i loffblandingen til slutt. (Denne farsen er i rå tilstand noe fastere enn vanlig farse og derfor lettere å forme.)

Til Panering:



2 egg pisket sammen med 2 ss vann
brødrasp
100 g smør til steking

Form 8 ovale karbonader og paner de med egg og brødrasp.

Garnityr:

4 sitronskiver
4 ansjosfilet
4 stk kapers

Forbered snitzel garnityr ved å forme en ring av ansjosfileter, legger den oppå en sitronskive og fyller ned kapers. Stek karbonadene gyllenbrune i smør i på middels varme i oljepanna. Server med grønnsaker eller salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar