Karamellpudding


Til 8 porsjoner


2 dl sukker til glassering
1 l H-melk
100 g sukker
3 vaniljestang (eller 1/2 ss vaniljesukker)
10 egg



Ha sukkeret i en 2 l kjele, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er brunt. Kok opp melk, sukker og vaniljestenger som er delt på langsen. Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i den glasserte formen. La formen stå i 20 minutter før den settes i ovnen. Da for du ikke luftbobler eller tronpeter i puddingen. Stek karamellpuddingen ved 96 grader i vannbad i ca. 2-3 timer. Mot slutten av steketiden kan du kjenne på puddingen, nor puddingen er fast og disete er den ferdig. Avkjøl puddingen i formen til neste dag. Hvelv karamellpuddingen på fat før servering og pynt med pisket krem, bær og friske mynte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar