Rognebærgele



300 g rensede rognebær

1 lite eple

3dl vann

100 g sukker pr. dl saft


Plukker bort alle mørke og stygge bær og eplet skåret i biter. Kok en blandingen i vann under lokk på medium varme til de har falt godt sammen, Så siler du saften fra bærene ved bruk av hjertepanna. Så siler du andre gang i silklede eller i kaffefilter

Måler opp saften og koker den opp, rører inn sukker og koker geleen uten lokk i ca. 5 min.


For å sjekke om geleen er ferdig kan en helle litt gele på et fat og la den stå til det har dannet seg en hinne. For så å trekke en skje gjennom. Hvis geleen ikke flyter sammen med det samme, er den ferdig. Flyter den sammen, må den koke et par min. til.Når geleen er ferdig kan en oppbevare geleen på varme glass med lokk, som skrus til med det samme.


Tips:

Vis rognebærene har fått en frostnatt på seg blir smaken mildere.

1 kommentar:

  1. Fint å finne en oppskrift på rognebærgele! :-) Nå skal jeg ut å plukke rognebær, som jeg legger i fryseren før tilbereding. Gleder meg. Elin

    SvarSlett