Dampet blåskjell



Når du skal rense blåskjellene er det viktig at de med sprekker kastes. Kast også de som har åpnet seg og ikke vil lukke seg igjen når de klemmes på.

Dampet blåskjell

Til 2 personer

1 kg Blåskjell
70g sellerirot, finhakket
1/2 liten løk, finhakket
5 cm purre, finhakket


Vær generøs, kjøp inntil 1 kg Blåskjell per gjest.
Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket). Kun levende skjell skal brukes.
De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg.

Ha blåskjellene i en kjele sammen med løk, purre, selleri.


Bruk sterk varme, det du gjør er å sette kjelen på litt mer en medium varme, da går det raskt. Sett på lokk og skru ned på lav varme.
Etter 3- 4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp.
Damp videre 4– 5 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks.

Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker.
Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

1 kommentar:

  1. I love steamed clams, but these muscles look perfect...so simple yet so tasty!

    SvarSlett