Saladmaster oksesteik


2 kg surret okse steik

3 stk gulrøtter i store biter

½ stk sellerirot i store biter

2 stk løk i båter

1 stk purre

salt og pepper



Gni steken inn med salt og pepper. Forvarm oljepanna på 230 ºC og brun steken på alle sider. Legg grønnsakene rundt steken og sett på lokket. Når det klikker, skrur du ned på 120 ºC. Nå blir ventilen stille en stund. Når det klikker igjen skrur du ned til 90 ºC. La steken stå i ca. 1 ½ time. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en strikkepinne inn der kjøttet er tykkest og se om kjøttsaften er klar. Du vil nå ha mye kraft i kjelen til å lage saus av.

Server med kokte grønnsaker



Tips

La steken hvile ca 15 minutter før du skjærer den i skiver. Da mister du ikke kjøttsaften i kjøttet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar