Skinkesteik i oljepanna

Til 6 personer:


1 kg rå skinkesteik
3 stk gulrøtter
1 stk sellerirot


Forvarm oljepanna på 230 ºC og brun skinkesteiken på alle sider. Legg grønnsakene rundt skinkkesteken og sett på lokket. Når det klikker, skrur du ned på 120 ºC. Nå blir ventilen stille en stund. Når det klikker igjen skrur du ned til 90 ºC. La steken stå i ca. 1 ½ time. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en strikkepinne inn der kjøttet er tykkest og se om kjøttsaften er klar. Når kjøttsaften er klar så er steiken ferdig. Server skinkesteken med gulerot, selleri og kokt poteter med brunsaus.


Tips:
Bruk kraften fra oljepanna til å lage brunsaus.


Brunsaus:
3 ss smør
4 1/2 ss hvetemel
6 dl kraft




Brun smør og mel til nøttebrunt farge, ikke bruk smøret og melet for sterk varme! Rør hele tiden. Spe med varm kraft som er blandet med vann. Smak til.

La småkoke på lav varme i minst 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar