Stekt laks med rotstappe og hvitsaus





 Til 4 personer

480 g laksefilet
200 g kålrot
2 stk gulerøtter
1 stk persillerot
3 stk potet, ca. 200 g
2 ss usaltet smør
salt og pepper

Skrell og skjær rotgrønnsakene og potetene på kone nr. 2 i en kjele. Sett kjelen på platen og sett på lokk. Still platen på medium varme. Når ventilen klikker skrur du ned til lav varme. La rotgrønnsakene og poteten stå i ca 5 minutter. Ha grønnsakene i en foodprocessor og kjør dem i noen sekunder. Ha grønnsakene i kjelen i gjen og tilsett smør. Smak til med salt og pepper.




Hvitsaus:
4 ss usaltet smør
2 ss hvetemel
2 dl melk
3 dl fiskekraft
Salt og pepper

Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med melk og fiskekraft mens du rører. La sausen små koke i ca 30 minutter. Husk å røre i sausen.

Tilslutt steker du laksen i stekepanna. Forvarm panna på medium varme ha i litt smør og legg i laksen med skinnsiden ned. Skru ned til lav varme og stek laksen kun på skinnsiden i ca 5 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar