Innbakt sei fylt med spinat



600 gr seifilet (150 g pr. person)

4 plater butterdeig
500 gr helbladet spinat evt. frossen
skall av en sitron
Ca 2,5 dl kremfløte
2 ss smør
Ca 1,5 ss mel
Ca 1 ss sukker
salt
pepper

Skyll seien og tørk den med tørkepapir. Skjær fisken i passende stykker, så de kan ligge i butterdeigen. Tin opp spinaten.


Ha litt smør i en panne og damp spinaten et par minutter. Dryss mel på spinaten og tilsett kremfløte og kok et par minutter til sausen har en så tykk konsistens. Ha finreven skall av sitron og smak til med sukker, salt og grovt kvernet sort pepper. Det skal ofte mere sukker i, enn man tror. Ha litt sukker i av gangen og smak på sausen - den må ikke være sur, men heller ikke smake av sukker.


Sett spinaten til avkjøling, den skal være helt kald før den legges på butterdeigen, da denne ellers smelter.


Rull butterdeigsplatene ut i kvadrater på ca. 20 X 20 cm. Legg spinatblanding i bunnen, så fisk, så mere spinatblanding. Trekk opp i hvert hjørne og samle alle hjørner over fisken og klem sidene sammen på skrå nedetter. Sett butterdeigspakkene i en smurt stekepanne og bak dem i oven i 20-25 minutter ved 190 grader.


De nye stekepannene til Saladmaster har utviklet seg, nå kan en ta av håndtakene, perfekt til innbakt fisk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar