Opp-ned-kake

Nøttebunn:


50 g usalter smør
1 dl sukker
100 g hakkede hasselnøtter


Smelt usaltet smør, og bland i sukker og nøtter. Dekk bunnen av en 11 tommer med bakepapir og smør/spray formen med smør. Dekk bunnen med nøttemassen.


Kakebunn:


3 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
3 ss kakao
1 dl vann
1 pk vaniljekrem (gjerne ferdiglagd)



Pisk eggedosis. Sikt i mel, bakepulver og kakao og vend dette forsiktig inn i dosisen. Hell røra over nøttebunnen.


Sett 11 tommeren på platen og sett platen på det laveste. Husk at lokket skal være på. Dette tar ca 1 time. Husk å tørke av lokket engang i blant. Eller kan man Stek kaka ca 45 min ved 175 grader nederst i ovnen.
Avkjøl kaka før den taes ut av formen.


Snu den opp-ned, slik at nøttelaget er øverst. Del kaka i to lag, og fyll den med vaniljekremen.
Kaka kan med fordel lages en dag i forveien for den blir bedre når den får stå og trekke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar