Provencalsk oksegryte




Til 6 personer


1-1,2 kg flatbiff av okse
2 ss olivenolje
1 dl hvitvin
6 dl oksekraft
150 g bacon
2 stk gulrøtter
350 g tomater
1 stor løk
2-3 fedd hvitløk
150 g sjampinjonger
100 g svart oliven
2 ts provencekrydder
1 laurbærblad
2 stlker persille
1 ts salt
1 krm pepper

Skjær kjøttet i litt store biter(ca.16 stk.)Visp sammen hvitvin og olje. Legg kjøttet i marinaden i 3 timer. Klipp bacon i strimler og kok det 2-3 minutter under lokk på svak varme. Rens og skjær gulrøtter i skiver på Saladmaster maskinen. Flå tomatene og hakk dem og løk. Finhakk hvitløk. Del soppen i båter. bland alt med oliven, bacon og provencekrydder. Ha litt olje i bunnen av en kjele og legg lagvis, kjøtt og grønnsakblanding i fire lag med salt og pepper imellom. Legg i persillekvast og laurbærblad. Hell over marinade og buljong til det knapt dekker. La retten trekke i ca 1 time til kjøttet er mørt på svak varme.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar