Sitron- og urterisotto med stekt sopp





















Til 8 personer:


1 L grønnsakbuljong
1 klype gurkemeie
2 ss olivenolje
1 purreløk, skåret i fine strimler
2 fedd hvitløk, knust
440 g risottoris
3 ts finrevet sitronskall
2 ss sitronsaft
2 ss bladpersille, hakket
2 ss gressløk, klippet
2 ss oregano, hakket
75 g nyrevet parmesan
100 g mascarpone
30 g usaltet smør
1 ss olivenolje
200 g østerssopp
1 ss balsamicoeddik




Ha buljongen i en kjele, og tilsett gurkemeie. Kok opp, skru ned varmen, og la kraften trekke.Varm olivenolje i en vid kjele på middels varme. Ha i purren, og la den frese i 2 minutter. tilsett hvitløk, og la det frese i ytterligere 2 minutter eller til løken er gyllen. Skru ned varmen til lav og ha i risen under omrøring til den er godt dekket. Tilsett halvparten av sitronskallet og sitronsaften, og spe deretter med en øse buljong av gangen under omrøring. Forsett til risen har absorbert all væsken og er myk og kremaktig.Ta kjelen av varmen. Rør inn urter, parmesan, mascarpone og resten av sitronskallet og sitronjusen. Sett på lokk, og hold varmt.Smelt smør og olje i en stekepanne. Ha i sopp og balsamicoeddik, og la det surre på medium varme i 5 -7 minutter, eller til soppen er myk og all væsken absorbert. Klar til servering.



1 kommentar: